ତୁଳସୀ ସହିତ ଏହି ୩ଟି ଜିନିଷ କରନ୍ତୁ ସେବନ, ଫୁସଫୁସ୍ ହେବ ମଜବୁତ

କରୋନା ଭାଇରସର ନୂଆ ଷ୍ଟ୍ରେନ୍ ଫୁସଫୁସ ଉପରେ ପ୍ରଭାବ ପକାଉଛି । ଯେଉଁ କାରଣରୁ ଫୁସଫୁସ ନଷ୍ଟ ହୋଇଯାଉଛି ଏବଂ ଅମ୍ଳଜାନ ଅଭାବ ସମସ୍ୟା ରୋଗୀମାନଙ୍କଠାରେ ଦେଖାଦେଉଛି । ଏଭଳି ପରିସ୍ଥିତିରେ ନିଜକୁ କରୋନାରୁ ରକ୍ଷା କରିବା ହେଉଛି ପ୍ରଥମ ଏବଂ ସର୍ବୋତ୍ତମ ସମାଧାନ । ଫୁସଫୁସ୍ ଉପରେ ଧ୍ୟାନ ଦେବା ସବୁଠାରୁ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ । ଏପରି ପରିସ୍ଥିତିରେ ଫୁସଫୁସକୁ ସୁସ୍ଥ ରଖିବା ପାଇଁ ଆପଣଙ୍କର ଦୈନନ୍ଦିନ ଖାଦ୍ୟର ବିଶେଷ ଯତ୍ନ ନେବାକୁ ପରାମର୍ଶ ଦିଆଯାଇଛି । ଦୈନିକ କିଛି ଜିନିଷ ଗ୍ରହଣ କରି ଫୁସଫୁସକୁ ସୁସ୍ଥ ରଖାଯାଇପାରିବ ଏବଂ ଶରୀରରେ ଅମ୍ଳଜାନ ସ୍ତର ହ୍ରାସ ପାଇବ ନାହିଁ ।

ତୁଳସୀ : ପୋଟାସିୟମ୍, ଆଇରନ୍, କ୍ଲୋରୋଫିଲ୍, ମ୍ୟାଗ୍ନେସିୟମ୍, ଭିଟାମିନ୍-ସି ଗୁଣରେ ଭରପୂର ତୁଳସୀ ପତ୍ର ଫୁସଫୁସକୁ ମଜବୁତ କରିଥାଏ । ପ୍ରତିଦିନ ସକାଳେ ୪-୫ଟି ତୁଳସୀ ପତ୍ର ଚୋବାନ୍ତୁ । ଆପଣ ତୁଳସୀ ର କାଢା ମଧ୍ୟ ପିଇପାରିବେ ।

ଯଷ୍ଟିମଧୁ : ଯଷ୍ଟିମଧୁରେ ଭିଟାମିନ୍ ବି, ଇ, ଫସଫରସ୍, କ୍ୟାଲସିୟମ୍, ଆଇରନ୍ ଭଳି ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ, ଆଣ୍ଟି-ବାୟୋଟିକ୍ ଗୁଣ ଭଳି ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱ ମଧ୍ୟ ମିଳିଥାଏ । ଯଷ୍ଟିମଧୁ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଥଣ୍ଡା, ଜ୍ୱରରୁ ଆରାମ ମିଳିବା ସହିତ ଫୁସଫୁସକୁ ମଧ୍ୟ ଶକ୍ତିଶାଳୀ କରିଥାଏ । ୩-୫ ଗ୍ରାମ ପାଉଡର ଆକାରରେ ଯଷ୍ଟିମଧୁକୁ ଖାଆନ୍ତୁ ।

ଡାଲଚିନ : ଥାଇମିନ୍, ଫସଫରସ୍, ପ୍ରୋଟିନ୍, ଭିଟାମିନ୍, କ୍ୟାଲସିୟମ୍ ଗୁଣରେ ଭରପୂର ଡାଲଚିନ ଫୁସଫୁସକୁ ସୁସ୍ଥ ରଖିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ । ଡାଲଚିନ ଇମ୍ୟୁନିଟି ବୁଷ୍ଟର ଭାବରେ ମଧ୍ୟ କାର୍ଯ୍ୟ କରେ ।

ଲବଙ୍ଗ : ଲବଙ୍ଗଟି ନିଶ୍ଚିତ ରୂପେ ଛୋଟ କିନ୍ତୁ ଏଥିରେ ଅନେକ ଉପକାରିତା ଗୁଣ ରହିଛି । ଲବଙ୍ଗ ଚାପ, ପେଟ ସମସ୍ୟା, ଶରୀର ଯନ୍ତ୍ରଣା ଭଳି ସମସ୍ୟାରୁ ମୁକ୍ତି ଦେଇଥାଏ । ଆଣ୍ଟି-ଇନ୍‌ଫ୍ଲାମେଟୋରୀ, ଆଣ୍ଟି-ବ୍ୟାକ୍ଟେରିଆ ଗୁଣରେ ଭରପୂର ଲବଙ୍ଗ, ହୃଦୟ, ଫୁସଫୁସ, ଯକୃତ ଇତ୍ୟାଦିକୁ ମଜବୁତ କରିବା ସହିତ ହଜମ ପ୍ରକ୍ରିୟାକୁ ସୁସ୍ଥ ରଖେ ।

Comments are closed.