ଖରାଦିନେ ଫ୍ରିଜ ପାଣି ଅପେକ୍ଷା ପିଅନ୍ତୁ ମାଠିଆ ପାଣି: ଅଂଶୁଘାତରୁ ମୁକ୍ତି ମିଳିବା ସହ ରହିଛି ଅନେକ ଫାଇଦା 

0

ଖରାଦିନେ ସମସ୍ତେ ଫ୍ରିଜରୁ ଥଣ୍ଡା ପାଣି ପିଇବାକୁ ପସନ୍ଦ କରନ୍ତି। କିନ୍ତୁ ଆଜି ମଧ୍ୟ ଅନେକ ଲୋକ ମାଠିଆରେ ରଖାଯାଇଥିବା ପାଣି ପିଇବାକୁ ପସନ୍ଦ କରନ୍ତି। ଏହାର କାରଣ, ସତେଜ ଓ ଥଣ୍ଡା ହେବା ବ୍ୟତୀତ, ମାଟି ପାତ୍ରରେ ରଖାଯାଇଥିବା ପାଣି ଅତ୍ୟନ୍ତ ଲାଭଦାୟକ ହୋଇଥାଏ।

ମାଠିଆରେ ରଖାଯାଇଥିବା ପାଣି ପିଇବା ଦ୍ୱାରା ମେଟାବୋଲିଜିମ୍ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଥାଏ। ଆୟୁର୍ବେଦିକ ବିଶେଷଜ୍ଞ ଡକ୍ଟର ନିତିକା କୋହଲି ଇନଷ୍ଟାଗ୍ରାମ ଆକାଉଣ୍ଟରେ ମାଠିଆରେ ରଖାଯାଇଥିବା ପାଣିର ଉପକାର ବିଷୟରେ ବର୍ଣ୍ଣନା କରିଛନ୍ତି। ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା ସେହି ବିଷୟରେ.

ଡକ୍ଟର ନିତିକା କୋହଲିଙ୍କ ଅନୁଯାୟୀ, ମାଟି ପାତ୍ରରେ ରଖାଯାଇଥିବା ପାଣି ପ୍ରାକୃତିକ ଉପାୟରେ ଶରୀରର ମେଟାବୋଲିକ୍ ସିଷ୍ଟମକୁ ଉନ୍ନତ କରିଥାଏ। ମେଟାବୋଲିଜିମକୁ ଉନ୍ନତ କରିବା ପାଇଁ ଆପଣଙ୍କୁ ଗ୍ରୀଷ୍ମ ଋତୁରେ ମାଠିଆ ପାଣି ପିଇବାକୁ ପଡିବ।

ଏକ ଅଧ୍ୟୟନ ଅନୁଯାୟୀ, ମାଟି ପାତ୍ରରେ ରଖାଯାଇଥିବା ପାଣି ୪ ଘଣ୍ଟା ପରେ ସ୍ୱୟଂଚାଳିତ ଭାବରେ ଫିଲ୍ଟର୍ ହୋଇଯାଏ, ତେଣୁ ଏହା RO-UV ଫିଲ୍ଟର ଆବଶ୍ୟକ କରେ ନାହିଁ । ମାଟି ପାତ୍ରରେ ରଖାଯାଇଥିବା ପାଣି ପ୍ରକୃତିକ ଭାବରେ କ୍ଷାର। କ୍ଷାରୀୟ ମାଟି ପାଣିର ଅମ୍ଳତା ସହିତ କାର୍ଯ୍ୟ କରିଥାଏ ଏବଂ ଜଳର ସଠିକ୍ pH ସନ୍ତୁଳନ ବଜାୟ ରଖିଥାଏ।

ରେଫ୍ରିଜରେଟରରେ ଥିବା ପ୍ଲାଷ୍ଟିକ୍, ଷ୍ଟିଲ୍ କିମ୍ବା ଗ୍ଲାସ୍ ବୋତଲ ତୁଳନାରେ, ମାଠିଆରେ ରଖାଯାଇଥିବା ପାଣି ପ୍ରାକୃତିକ ଭାବରେ ଥଣ୍ଡା ହୋଇଥାଏ ଏବଂ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ମଧ୍ୟ ଲାଭଦାୟକ ହୋଇଥାଏ। ସେଥିରେ ରଖାଯାଇଥିବା ଜଳର ତାପମାତ୍ରା ସ୍ତର ମଧ୍ୟ ଶରୀର ପାଇଁ ଉପଯୁକ୍ତ। ଏହା ସଠିକ୍ ଭାବରେ ହାଇଡ୍ରେଟ୍ କରିଥାଏ, ଥଣ୍ଡା ପ୍ରଭାବ ଦେଇଥାଏ। ଫ୍ରିଜରୁ ଥଣ୍ଡା ପାଣି ପିଇବା ଦ୍ୱାରା ଗଳାରେ ସମସ୍ୟା ସୃଷ୍ଟି ହୁଏ, ମାଠିଆ ପାଣି ପିଇବା ଦ୍ୱାରା ଏପରି କିଛି ହୁଏ ନାହିଁ । ମାଠିଆ ପାଣି ଫ୍ରିଜ ପରି ଥଣ୍ଡା ନଥାଏ, ତେଣୁ ଥଣ୍ଡା-ଫ୍ଲୁରେ ମଧ୍ୟ ଏହାକୁ ପିଇବା ଦ୍ୱାରା ଗଳାର କ୍ଷତି ହୁଏ ନାହିଁ ।

ଗ୍ରୀଷ୍ମ ଋତୁରେ ଲୋକମାନେ ପ୍ରାୟତଃ ଅଂଶୁଘାତର ସମ୍ମୁଖୀନ ହୁଅନ୍ତି। ଯଦି ଆପଣ ମାଟି ପାତ୍ରରେ ରଖାଯାଇଥିବା ପାଣି ପିଅନ୍ତି, ତେବେ ଏହା ଅଂଶୁଘାତକୁ ରୋକିପାରିବ। ମାଠିଆରେ ରଖାଯାଇଥିବା ପାଣିରେ ଭିଟାମିନ୍ ଏବଂ ମିନେରାଲ୍ସର ପରିମାଣ ବଢିଥାଏ, ଯାହା ଶରୀରର ଗ୍ଲୁକୋଜ୍ ସ୍ତରକୁ ବଜାୟ ରଖିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ। ଶରୀରକୁ ଭିତରୁ ଥଣ୍ଡା ରଖିଥାଏ।

ଏଥିରେ କୌଣସି ପ୍ରକାରର ବିଷାକ୍ତ ରାସାୟନିକ ପଦାର୍ଥ ନଥାଏ। ଯଦି ଆପଣ ଗ୍ୟାସ୍, ଅଦୃଶ୍ୟତା, ଗ୍ୟାଷ୍ଟ୍ରିକ୍ ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ସମସ୍ୟା ଦ୍ୱାରା ଅସୁବିଧାରେ ପଡ଼ନ୍ତି, ତେବେ ଆପଣ ମାଠିଆ ପାଣି ପିଇପାରିବେ। ମାଠିଆ ପାଣି ପିଇବା ଦ୍ୱାରା ପେଟ ସୁସ୍ଥ ରହିଥାଏ ।

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.