ଲାଲ୍‌ ନୁହେଁ, ଖାଆନ୍ତୁ ଗ୍ରୀନ୍‌ ଟମାଟୋ, ଦୂରେଇ ଯିବ ଏହି ୩ଟି ସମସ୍ୟା

0

ଲାଲ୍ ଟମାଟୋ ଏପରି ଏକ ପନିପରିବା । ଯାହା ଆମେ ଆମ ରୋଷେଇ ଘରେ ବ୍ୟବହୃତ କରୁ। ଏହା ଏକ ଘରୋଇ ରେସିପି ହେଉ କିମ୍ବା ବଜାରରେ ଫାଷ୍ଟଫୁଡ୍, ଏହା ବିନା ଖାଇବା ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବା ଅସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ମନେହୁଏ। ଲାଲ୍ ଟମାଟୋକୁ ସୁପ୍ ଏବଂ ସସ୍ ରେ ମଧ୍ୟ ବ୍ୟବହାର କରାଯା। କିନ୍ତୁ ଆପଣ କେବେ ସବୁଜ ଟମାଟୋ ଖାଇଛନ୍ତି ? ଯଦି ଆପଣ ଏହାର ଫାଇଦା ଜାଣିଛନ୍ତି, ତେବେ ଆପଣ ଏହାକୁ ‘ନା’ କହିପାରିବେ ନାହିଁ। ସବୁଜ ଟମାଟୋରେ ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱର ଅଭାବ ନାହିଁ । ଏଥିରେ ଭିଟାମିନ୍ ଏ, ଭିଟାମିନ୍ ସି, କ୍ୟାଲସିୟମ୍ ଏବଂ ପୋଟାସିୟମ୍ ମିଳିଥାଏ । ଯାହା ଆମ ଶରୀର ପାଇଁ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଲାଭଦାୟକ ଅଟେ। ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା ଯଦି ଏହି ଟମାଟୋ ଖାଆନ୍ତି, ତେବେ ଏହା ଶରୀର ପାଇଁ କେତେ ଲାଭଦାୟକ ହୋଇପାରେ ।

ଇମ୍ୟୁନିଟି ବୁଷ୍ଟ : କରୋନା ଜୀବାଣୁ ଯୁଗରେ ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ବଢାଇବା ଉପରେ ଅଧିକ ଗୁରୁତ୍ୱ ଦିଆଯାଉଛି। କାରଣ ଏହା ସଂକ୍ରମଣର ଆଶଙ୍କା ବଢାଇଥାଏ। ଯଦି ଆପଣ ଏହି ଗ୍ରୀନ ଟମାଟୋକୁ ନିୟମିତ ଖାଆନ୍ତି। ତେବେ ଏହା ଶରୀରରେ ଭିଟାମିନ୍‌ ସି ପାଇବ। ଯାହା ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ବଢାଇଥାଏ । ବିଶେଷକରି ଯେତେବେଳେ ପାଗରେ ପରିବର୍ତ୍ତନ ଆସେ, ଆପଣଙ୍କୁ ଥଣ୍ଡା, କାଶ ଏବଂ ଜ୍ୱରରୁ ରକ୍ଷା କରାଯିବ।

ଆଖି ସମସ୍ୟା : ଗ୍ରୀନ ଟମାଟୋକୁ ନିୟମିତ ଖାଦ୍ୟରେ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ କରିବା ଆବଶ୍ୟକ। କାରଣ ଏହା ଆଖି ପାଇଁ ବହୁତ ଲାଭଦାୟକ ହୋଇପାରେ। ଏଥିରେ ବିଟା କାରୋଟିନ୍ର ମାତ୍ରା ପ୍ରଚୁର ପରିମାଣରେ ମିଳିଥାଏ। ଯେଉଁ କାରଣରୁ ଆଖିର କାର୍ଯ୍ୟ ସଠିକ୍ ଭାବରେ କରାଯିବ ଏବଂ ଦୃଷ୍ଟି ଶକ୍ତି ବଢାଇଥାଏ।

ବ୍ଲଡ୍‌ ପ୍ରେସର କଣ୍ଟ୍ରୋଲ୍‌ : ବର୍ତ୍ତମାନର ଯୁଗର ଖରାପ ଜୀବନଶ ଶୈଳୀ ଏବଂ ଅସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟକର ଖାଦ୍ୟ ଅଭ୍ୟାସ ହେତୁ ଲୋକଙ୍କ ସ୍ଵାସ୍ଥ୍ୟରେ ଖରାପ ପ୍ରଭାବ ପଡୁଛି। ରକ୍ତରେ ଖରାପ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ୍ର ପରିମାଣ ବହୁତ ବୃଦ୍ଧି ପାଉଛି। ଯେଉଁ କାରଣରୁ ଉଚ୍ଚ ରକ୍ତଚାପର ସମସ୍ୟା ଉପୁଜିପାରେ। ଏପରି ପରିସ୍ଥିତିରେ, ସବୁଜ ଟମାଟୋ ଆପଣଙ୍କ ପାଇଁ ଏକ ଲାଭଦାୟକ ହୋଇପାରେ। ଯେହେତୁ ଏଥିରେ ପୋଟାସିୟମ୍ ଭରପୂର, ଏହା ରକ୍ତଚାପକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ।

SBI AD
Leave A Reply

Your email address will not be published.